İmplantı tercih etmek önemli bir adımdır, ancak sağlığınız ve yaşam kalitenizi ne kadar çok artıracağını düşündüğünüzde bunu yapmanın ne kadar gerekli olduğu da açıktır.
Diş kaybı, farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Belki de diş, darbeyle yerinden çıkmış veya bir çekim gerektirecek kadar ciddi şekilde hasar görmüş olabilir. Altta yatan neden ne olursa olsun, kaybedilen dişler tedavi edilmezse başka ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir.
Diş implantları kayıp ve eksik diş sorununa basit, etkili ve kalıcı bir çözümdür. Geleneksel protezler veya köprüler gibi diğer seçeneklerden çok daha üstündür. Kemik yoğunluğu kaybı da dahil olmak üzere çenede diş kaybının bir sonucu olarak uzun vadeli diş problemlerinin çoğunu önleyebilir.
Diş implantı yaptırırken kullanılan malzemelerin kaliteli ve etkinliği açısından en iyi seçtiğinizden emin olmanız gerekir. Daha sonraki süreçte implantlarınızın sorun yaratmaması oldukça önemlidir.
Biz Tekirdağ diş implant kliniği olarak hastalarımıza yaptığımız her şeyde mümkün olan en iyi sonucu vermeye kararlıyız ve bu, mevcut en iyi diş implantı malzemelerini kullanmak anlamına gelir. Bu nedenle kliniğimizde en iyisini seçmek için hassasiyet gösteririz.
Diş implantlarında malzeme ve tasarımın neden bu kadar önemli olduğunun ayrıntılarına girmeden önce, diş değiştirme işleminin nasıl yapıldığını ve farklı ihtiyaçlara uyacak implant türlerini gözden geçirelim.
Diş İmplantları Nasıl Çalışır?
Dişler, gülümsediğinizde gördüğünüz kısımdan çok daha fazlasını kapsar. Dişin üzerinde, dişi sağlam bir şekilde yerinde tutmak ve ömür boyu çiğneme ve ısırmaya dayanacak kadar sağlam tutmak için çene kemiğinin derinliklerine uzanan uzun bir kök vardır. Çürük gibi etkenler dolayısıyla bir diş çıktığında dişin yokluğu ağızdaki diğer dişler arasında boşluk oluşturur. Dolayısıyla bu boşluğun doldurulması için tüm dişler yerinden kaymaya başlar.
Köprü ve protez gibi çözümler, dişin görünen üst kısmını değiştirmede etkilidir, gülüşünüzün yanı sıra yeme, içme ve konuşma becerilerinizde iyileşmeler sağlar. Köprü ve protezler birden fazla dişin yerini alabilir, ancak bu tür tedavilerin hiçbiri, altta yatan problemlerle ilgilenmez.
Zamanla diş kökünün veya dişlerin çene içerisinde bulunmaması kemik yoğunluğunun azalmasına neden olur. Kemik yoğunluğu kaybettikçe zayıflar ve diğer uzun vadeli sağlık sorunlarına daha yatkın hale gelir. Dişlere köprü takmak için kullanılan yöntem veya protezleri yerinde tutmak için kullanılan yapıştırıcılar, dişin doğal kökü kadar sağlam veya sağlam değildir.
İmplantın kendisi doğal bir dişin şeklini ve yapısını taklit ettiği ve eksik dişin ve kökün tamamının yerini alacak şekilde doğrudan çene içerisine gömüldüğü için kemik yoğunluğu kaybını önler. İmplantın tabanı post olarak bilinir. Metal bir vidaya bir miktar benzerlik gösterir ve çenedeki organik kemikle sıkıca bağlanan özel bir malzemeden yapılmıştır. İmplantın metal tabanı daha sonra hastanın doğal dişlerinin rengine ve şekline uyacak şekilde özelleştirilmiş yapay bir dişle kapatılır ve bu da ağızdaki diğer dişlerden neredeyse ayırt edilemeyen bir yedek diş ile sonuçlanır.
Ağzın tek bir bölgesinde birden fazla kaybedilen diş için optimum çözüm olarak implant destekli köprüler önerilebilir. Bunlar genellikle çeneye yerleştirilen iki veya daha fazla diş implantı çenede eksik dişlerin boşluğunu doldurmak için monte edilen yapay dişlerden oluşan bir köprü şeklinde yapılır.
Son yorumlar